Ja, köttfärssås finns det många varianter på. Så gott som alla har ett eget recept. Det här är inte mitt från början utan vi fick det av min vän Ann-Sofie och barnen blev så förtjusta att jag var tvungen att be om "receptet"!
Idag hade jag vissa kriterier som maten skulle uppfylla:
Det skulle vara äggfritt så att Albin kunde äta samma sak som oss.
Det skulle gå fort eftersom vi kom hem sent efter bmx:en.
Ingredienserna skulle finnas hemma.
Pontus skulle tycka om maten eftersom han hade ätit dåligt i skolan.
Då föll valet på denna köttfärsås som jag inte är någon älskare av...
Du behöver:
4 hg nötfärs
3-4 msk ketchup
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
salt och peppar
1 tsk Alpnaering köttbuljong (går säkert lika bra med vanlig buljongtärning också)
1 msk soja
2 dl vatten
2 msk mjöl
Bryn och hacka köttfärsen. Blanda i ketchup, kryddor, buljong och soja. Blanda mjöl och vatten i en shaker. Häll redningen över köttfärsen. Rör om och låt puttra en stund. Häll köttfärssåsen över nykokt äggfri pasta och blanda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar