torsdag 19 maj 2011

Farinlimpa i långpanna

Jag har bakat en riktigt god limpa nu på fm! Tror t.o.m. att barnen kommer att gilla den. Det var nog tur att jag hade bakat den här limpan just idag så jag hade något att få bort hettan från lunchen med. Jag hade äran att få äta upp resterna efter sambons matlåda som han köpt i någon Thai-vagn. Kyckling i grön curry hette den och var hur stark som helst, så där stark så man inte känner någon smak liksom.
Åter till limpan nu då. Riktig lättbakad och ganska snabbjäst. Jag tycker verkligen att ni ska prova receptet. Jag fick det på ett lite hårdare A4 ark som följer med tidningar ibland.


50 g jäst för söta degar
12 dl ljummet vatten
3 dl Dansukker farinsocker
1 msk salt
1 1/2 dl boveteflingor
9 dl rågsikt
ca 16 dl vetemjöl (jag hade nog i 17 och degen var ändå relativt lös)
Smula jästen i en stor skål. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig.Tillsätt farinsocker, salt och boveteflingor.Arbeta in rågsikten och därefter vetemjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa i 20 min under duk. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.Dela degen i fyra lika delar som formas till längder.Lägg längderna i en långpanna med bakplåtspapper. Skär remsor av ett annat bakplåtspapper och lägg mellan limporna så fäster de inte i varandra. Låt jäsa i 20-30 min. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 min.

2 kommentarer:

  1. Mums så gott det ser ut!

    SvaraRadera
  2. Det var ju skitgott! Finns inte en familjemedlem som inte gillade den! Det du!
    Ska du ha en bit?

    SvaraRadera