fredag 20 maj 2011

Dillkyckling

Dillkyckling åt vi igår. Idag provlagade jag någonting helt nytt för min del. Recept kommer på det också. Dillkyckling är ju så gott. Jag gillade ju helskarpt dillköttet man fick när man var barn och då är det här ett bra alternativ eftersom jag inte lyckats så bra med dillkött.
Även barnen äter utav denna rätt. Det sötsura kan du ju styra själv genom att öka och minska mängderna socker och ättikssprit.


Du behöver till ca 4 portioner:
3 kycklingfiléer
2 morötter
en knippa dill
2 msk socker
3 msk ättikssprit
4 1/2 msk vatten
2 1/2 msk ljus maizenaredning
3 dl grädde
1 dl hönsbuljong
salt och peppar

Skala och skär morötterna i slantar. Lägg dem tillsammans med filéerna i lättsaltat vatten och koka tills kycklingen är helt vit inuti.
Koka undertiden upp socker, vatten och ättika. Tillsätt buljong och grädde och låt koka några minuter. Vispa i maizenaredningen och vispa tills det kokar upp. Låt koka några minuter. Salta och peppra.
Skär kycklingen i tunna sneda bitar och lägg i en skål tillsammans med morötterna. Klipp dillen över och häll över såsen. Servera med kokt potatis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar