onsdag 18 maj 2011

Köttfärspaj

Idag blev det inte någon spännande mat lagad men jag tycker ändå att det är dags för ett nytt inlägg så det kommer här ett recept som jag lånat från bloggen Hallon och blåbär. Godaste pajen ever om ni frågar mig! Och så en sallad till med den goda French dressing.


ca 6 port.

Deg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
Fyllning:
ca 400 g köttfärs
1 stor gul lök
1 burk champinjoner
1 vitlöksklyfta
salt
grovmalen svartpeppar
cayennepeppar
1 dl sweet chili sås
1 dl creme fraiche
1-2 tsk soya
2-3 dl riven ost
Äggstanning:
4 ägg
2 dl mjölk
½ dl vispgrädde
salt och peppar

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren, låt den vila en stund i kylen. Tryck ut den i en smord pajform. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda i 200 grader i mitten av ugnen, 10-15 minuter.

Hacka svampen och löken smått. Stek köttfärs, lök, champinjoner och pressad vitlök i smör. Krydda och häll i sweet chilisåsen, creme fraichen och soyan och låt småputtra nån minut.

Vispa ihop äggstanningen. Strö den rivna osten över det förgräddade pajskalet. Häll köttfärsröran över osten och sen äggstanningen över färsen. Grädda pajen strax nedanför mitten i ugnen i 200 grader tills stanningen stelnat och pajen fått lite färg, ca 20 minuter.




Frensh dressing

1 msk citronsaft
1 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
3 msk ketchup
4 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Lägg alla ingredienser i en shaker eller mixer och skaka ihop ordentligt.



1 kommentar:

  1. Vad härligt att du hittat ett roligt recept! Det är det som är så bra med matbloggsvärlden! Synd bara att vi inte får uppdatering så ofta längre från blogen Hallon och blåbär, för jag gillar hennes recept väldigt mycket!

    SvaraRadera