Det här blev dagens lunch då! Jag tänkte mig att vi skulle ha något lite mer riktigt och tillagat efter att mest ha ätit skräpmat som pannkaka och hamburgare i veckan. Av olika anledningar såsom att vi varit iväg på aktiviteter eller varit på sena kalas... Jag tror Pontus ätit hamburgare inte mindre än fyra gånger denna vecka...
Det bästa med denna rätt är att det brukar bli en hel del rester!
Till 4-5 portioner behöver du:
2 gula lökar
ca 2 msk margarin
400 g nötfärs
1/2-1 dl vatten
1 burk Mutti krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1 stor paprika
1 burk vita bönor i tomatsås
Skala och hacka löken. fräs den mjuk i en del av fettet i en stekpanna, lägg över den i en gryta. Stek köttfärsen i resten av fettet och rör den jämt grynig. Lägg fräset i grytan. Vispa ur pannan med lite varmt vatten, häll skyn i grytan. Tillsätt burktomaterna, skalad pressad vitlök, salt och kryddor. Koka under lock på svag värme i 20 min.
Dela, kärna ur, skölj och hacka paprikan under tiden. Tillsätt den och vita bönorna i tomatsås, koka upp och låt koka 4-5 min.
Servera med ris!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar