torsdag 16 juni 2011

Choklad och apelsinwhoopies

Hade en liten bakdag med barnen härom dagen då jag kände att jag behövde fylla på förråden lite. Dessa whoopies har jag tänkt göra i månader men det har inte blivit av förrän nu. De var kanske inte så himla goda men de var ganska fina att se på.
Alice bakade en rulltårta tills hon fyller år och sedan hjälpte Pontus och Alice åt att göra en chokladkaka.
Receptet till whoopiesarna har jag hittat i Hembakat nr 1/2011


100 g smör
1 1/4 socker
1 ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 tsk salt
1 1/2 dl mjölk

fyllning:
100 g vit choklad
300 g philadelphiaost
1 1/2 apelsin

garnering:
strössel

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och scker poröst. Tillsätt ägget.
2. Rör ner mjöl, salt och till sist mjölken.
3. Lägg bakplåtspapper på tre plåtar. Lägg tio klickar smet på varje plåt. Grädda kakorna i ca 10 min. Under tiden som kakorna svalnar gör du fyllningen.
4. Smält chokladen. Rör ihop philadelphiaosten med chokladen. Riv skalet av apelsinerna och blanda i det. Bred på fyllning på hälften av kakorna och lägg samman dem med dem utan fyllning. Rulla kanterna i strössel för att ge en extra färgklick

Den här satsen skulle ge 15 kakor men det råkade bli 13 för mig. Nästa gång jag gör dem ska jag försöka få till 20 st för de är i mäktigaste laget tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar